Frank Simons

Met ruim 20 jaar onderwijservaring als leerkracht, teamleider, schoolleider en meerscholendirecteur is Frank sinds 2019 onderwijsadviseur bij Onderwijs Maak Je Samen. Met zijn achtergrond als schoolleider op diverse basisscholen binnen verschillende besturen heeft Frank veel ervaring opgedaan met het vormen van o.a. professionele leergemeenschappen. Als schoolleider is hij met alle betrokkenen altijd bezig met de vraag hoe het beter kan. Verbeteren is een proces dat nooit stopt, maar ook een vaardigheid die je kunt ontwikkelen. Het vraagt competenties op het vlak van leiderschap, samenwerking en motivatie, maar ook kennis van werkwijzen, technieken en instrumenten die het proces van verbeteren ondersteunen. Met zijn analytische manier van kijken beschikt hij over het vermogen om hoofd- en bijzaken goed uit elkaar te halen en hieruit de juiste interventies in te zetten.

In de functie van adviseur houdt Frank zich bezig met inhoudelijke vraagstukken op het gebied van onderwijs, leiderschap en met organisatievraagstukken op het gebied van visie en strategie. Hij begeleidt organisaties bij het realiseren van gewenste veranderingen. Zijn kennis van en jarenlange ervaring met het onderwijsveld zijn hierbij van grote waarde.

Zijn expertise ligt op het gebied van leiderschapsvraagstukken, interim-management, ouderbetrokkenheid, IKC ontwikkeling, visietrajecten en is hij een ervaren coach voor schoolleiders en managementteams.

Frank wordt gewaardeerd om zijn nuchtere, soms confronterende (leiderschaps-) stijl. "Stevig op de inhoud, zacht op de relatie."

"Onderwijs is het krachtigste wapen dat je kan gebruiken om de wereld te veranderen." – Nelson Mandela

Stel je vraag aan Frank

sluiten

sluiten

Geef aan waarin je geïnteresseerd bent

    Ik geef toestemming om nieuwsbrieven te ontvangen van Onderwijs Maak Je Samen.