Janneke de Wolf

Al van kinds af aan wist Janneke dat zij juf wilde worden in het primair onderwijs. Deze droom is uitgekomen en inmiddels heeft zij jarenlang ervaring in met name de leerlingen van de onder- en middenbouw. Door haar werk in zowel onderwijskansenscholen als in het vernieuwende onderwijs, heeft Janneke een brede basis aan kennis en vaardigheden om uit te putten wanneer zij onderwijsprofessionals begeleidt.

Daarnaast is Janneke opgeleid tot ECHA specialist in Gifted Education. Aan de Radboud Universiteit, maar ook door het bouwen en ontwikkelen van vernieuwend onderwijs, heeft zij geleerd de vertaling van wetenschappelijke aanpakken concreet te vertalen naar de praktijk van het dagelijkse onderwijs. Daarin neemt zij leerkrachten mee met haar enthousiasme en positieve instelling.

Ze is enorm gemotiveerd om leerkrachten uit te dagen, het beste uit hun leerlingen te halen in het dagelijkse onderwijs. Het uitgangspunt is om steeds weer samen te kijken naar de onderwijs- en ondersteuningsbehoeften van de leerlingen én hun leerkrachten. Vanuit de gedachte “je kunt niet leren wat je al weet” zal zij steeds de differentiatie toepassen zodat leren voor iedereen uitdagend is.

Janneke heeft met name gewerkt als leerkracht, maar ook als unitleider en hoogbegaafdheidsspecialist. Daarnaast heeft zij een integraal verrijkingsaanbod ontwikkeld voor het primair onderwijs. Naast haar expertise op hoogbegaafdheid, heeft zij ook ervaring met kindgesprekken, formatief evalueren, onderzoekend leren, vernieuwend onderwijs, NT2, woordenschat en (begrijpend) lezen.

Mijn artikelen

po
07/03 in actueel

PLUS-onderwijs maak je samen

sluiten