Jasmijn Kuyvenhoven

Jasmijn begon haar loopbaan als leraar en al vrij snel startte zij met de schoolleidersopleiding om vervolgens aan de slag te gaan als interim-schoolleider. In zowel binnen als buitenland heeft zij mogen werken in het onderwijs, binnen verschillende managementfuncties. Onderwerpen waar zij zich voornamelijk mee bezig houdt zijn verbetertrajecten, visieontwikkeling en het opleiden van interim-schoolleiders.

Naast haar passie voor leiderschap gaat haar onderwijshart ook sneller kloppen als het gaat om organisatie- en teamontwikkeling. Als Transactionele Analist (TA) wordt Jasmijn erg enthousiast van vraagstukken die gaan over, wat er zich in mensen afspeelt (analyse van het levensscript en egotoestanden) en wat er communicatief tussen mensen gebeurt in groepen, relaties en organisaties (o.a. analyse van transacties en psychologisch spel). TA onderzoekt (de relatie tussen) de communicatiepatronen tussen mensen én de dynamische drijfveren en patronen in mensen. Het analyseren en zichtbaar maken van deze bevindingen in een team vindt Jasmijn belangrijk omdat je op deze manier gezamenlijk de uitdagingen in het hedendaagse onderwijs aan kan gaan en bouwt aan een duurzame lerende organisatie.

Uiteindelijk vindt Jasmijn dat de schoolleider, het team, de leraar kan en mag schitteren in hun vak zodat zij de kinderen kunnen laten stralen in al hun talenten en dat we samen het onderwijs vieren!

"Ieder kind is een ster en het is aan ons de taak om ze te laten stralen!"

Mijn activiteiten

Post-hbo-opleiding Interim-schoolleider PO

Post-hbo-opleiding

De opleiding tot interim-schoolleider richt zich op directeuren in het primair onderwijs die overwegen om de stap naar interim-directeur te zetten en op leiders die deze stap onlangs hebben gemaakt. Wat komt er op je af en hoe maak je in korte tijd het verschil? Wat kun jij doen om mensen in verstilde organisaties weer in hun kracht te zetten? Vanuit reflectie op je persoonlijke kwaliteiten en een kritisch onderzoek van de opdracht en de organisatie ga je aan de slag. Je leert de systemen in de school doorgronden en je krijgt handvatten om daarin ook te sturen.
De opleiding vraagt een zeer actieve houding van de deelnemers en kenmerkt zich in een creatieve opzet van de bijeenkomsten. School jezelf in één jaar tot interim-directeur in het primair onderwijs.

Stel je vraag aan Jasmijn

sluiten

sluiten

Geef aan waarin je geïnteresseerd bent

    Ik geef toestemming om nieuwsbrieven te ontvangen van Onderwijs Maak Je Samen.