Job Christians

Job heeft in 2002, samen met Erik Boeschoten, Onderwijs Maak Je Samen opgericht. Aanvankelijk als doel om de interactie tussen scholen en leraren te faciliteren en leren van en met elkaar vorm te geven. Inmiddels is Onderwijs Maak Je Samen uitgegroeid tot een landelijk opererende onderwijsadviesorganisatie met een sterke missie.

Binnen Onderwijs Maak Je Samen is Job eindverantwoordelijk voor de gehele organisatie en geeft hij leiding aan het team.

Daarnaast vervult Job geregeld de rol van dagvoorzitter op congressen en evenementen en spreekt hij op diverse gelegenheden over thema’s als ondernemerschap en bevlogenheid. Hij is voorzitter van de Stichting Nationale Onderwijsweek. In 2017 was hij verantwoordelijk voor de totstandkoming van een unieke en internationale publicatie getiteld The Dutch Way - teach, lead en learn the Dutch way.

Als organisator, doener, creatieve en snelle denker wordt Job geregeld betrokken in (landelijke) projecten gericht op onderwijs(verbetering).

Mijn activiteiten

Studiereis Finland: verken het excellente Finse onderwijs en Finse onderwijsvernieuwingen

Studiereis

Deze studiereis naar Finland staat geheel in het teken van de Finse excellente onderwijsresultaten en recente onderwijsvernieuwingen in het Finse primair en voortgezet onderwijs. Het onderwijssysteem van Finland staat al langere tijd bekend om haar excellente resultaten, het is met afstand het beste onderwijsland van West-Europa. Maar ook Finland blijft manieren verkennen waarop het onderwijs te verbeteren valt.

2018-2019 is een prima moment om in een professionele dialoog te onderzoeken hoe het Finse onderwijssysteem – primair en voortgezet onderwijs – zich tot nu toe heeft ontwikkeld (excellente leerresultaten) en te verkennen hoe het zich gaat ontwikkelen in de toekomst, met daarin de focus op een thematisch curriculumontwerp, professionele samenwerking gepersonaliseerd leren en de inzet van ICT en technologie. In de studiereis onderzoek je de succesfactoren van het Finse onderwijs en de actuele onderwijsinnovaties.

Studiereis Zuid-Afrika; naar het land van Apart & Samen

Studiereis

Een studiereis met een programma dat andere perspectieven biedt in 'less is more' en kan helpen om opnieuw bewust te raken van de eigen (onderwijs)praktijk en deze beter te waarderen. De inhoud, ervaringen en ontmoetingen van deze studiereis zullen inspireren en veel (nieuwe) inzichten bieden voor de eigen, persoonlijke ontwikkeling.

Stel je vraag aan Job

sluiten

sluiten

Geef aan waarin je geïnteresseerd bent

    Ik geef toestemming om nieuwsbrieven te ontvangen van Onderwijs Maak Je Samen.