Jos Montulet

Mensen omschrijven Jos als energiek, creatief, een tikkeltje eigenwijs, open, daadkrachtig en innovatief. In het basisonderwijs heeft hij in allerlei functies gewerkt, waaronder beleidsadviseur Onderwijs & Kwaliteit. Vanaf 2018 is hij werkzaam als schoolleider van basisschool De Sporckt in Tilburg en dit combineert hij met zijn werk als docent bij Onderwijs Maak Je Samen.

Jos heeft in 2012 Onderwijswetenschappen gestudeerd aan de Universiteit in Utrecht. In zijn masterthesis heeft hij onderzoek gedaan naar charismatisch leiderschap. Specifiek naar de link tussen schoolleiderschap, professionele leergemeenschappen en leerprestaties in het basisonderwijs.

Als leidinggevende is hij dagelijks bezig met organisatieontwikkeling. Hij laat zich inspireren door diverse theorieën van contextueel leiderschap tot aan gespreid leiderschap en alles wat daar tussen zit. Vanuit een stevige inhoudelijke basis is hij in staat om onderwijskundige processen op diverse organisatieniveaus op te starten en te begeleiden. Jos werkt op basis van wetenschappelijke inzichten om de kwaliteit van het onderwijs verder te verbeteren. 

Jos is contactgericht en werkt constructief aan relaties binnen en buiten schoolteams. Hij is positief ingesteld: het glas is bij hem altijd halfvol. Vertrouwen is voor hem de basis om vanuit te werken en om te komen tot ontwikkeling. Vertrouwen is wederkerig en nodig om betekenisvol te zijn voor anderen in hun ontwikkeling. Jos is een verbinder en heeft een scherp abstract inzicht en in staat om abstracte concepten snel begrijpelijk te maken en te vertalen naar de (beroeps)praktijk.

Bij Onderwijs Maak je Samen zie je zijn expertise terug in de rol van kerndocent van de schoolleidersopleiding vakbekwaam. 

"In verbinding met mijn omgeving wil ik betekenisvol zijn in de ontwikkeling van anderen."

Stel je vraag aan Jos

sluiten

sluiten

Geef aan waarin je geïnteresseerd bent

    Ik geef toestemming om nieuwsbrieven te ontvangen van Onderwijs Maak Je Samen.