Maaike Verschuren

“Leren om te groeien, bij te blijven en vooruit te komen.”

Een leven lang leren en duurzame schoolontwikkeling zijn begrippen die bij Maaike horen. Zij houdt van groei en ontwikkeling.

“Het is niet de ruimte die mijn ontwikkeling mogelijk maakte, het is de ontwikkeling die mij de ruimte gaf om te groeien van leraar naar docent, adviseur, procesbegeleider en opleidingsmanager.”

Met passie voor onderwijs heeft Maaike in 1991 de pabo in Rotterdam afgerond, waarna zij ruim tien jaar met plezier en hoge betrokkenheid werkzaam was als leraar en coördinator op diverse scholen, waaronder de Europese School in Frankfurt am Main, Duitsland.

Na een studie Msc Onderwijskunde, advieswerk aan de Universiteit Utrecht is zij vijftien jaar gedreven werkzaam geweest al schoolbegeleider bij CED-Groep, adviseur bij KPC groep en Expert bij de rekenverbetertrajecten PO Raad. Het inrichten en aanjagen van schoolontwikkeling is haar vak, waarbij veranderingen zichtbaar worden op alle lagen in de organisatie.

De afgelopen acht jaar was Maaike werkzaam aan het Centrum voor Ontwikkeling van de HS KPZ in Zwolle. Eerst als docent, later als opleidingsmanager. Met het werkveld was zij vaak in gesprek hoe professionalisering van onderwijsprofessionals vorm te geven. Naast het formeel inrichten van leerprocessen voor een diploma of registratie heeft Maaike oog voor de spontane leermomenten die meer informeel plaatsvinden. Zij vindt dit net zo belangrijk.

Vanaf 2020 is zij opleidingscoördinator van de Onderwijs Maak Je Samen Academie. Een nieuwe werkcontext om zelf te leren! Haar drijfveer is samen met de opleidingsdocenten en adviseurs een duurzaam leereffect in het onderwijs realiseren. Zij coördineert, maakt afspraken, monitort processen en bewaakt het duurzame leereffect.

Maaike gaat met professionals, besturen èn haar collega’s in gesprek hoe een krachtige leeromgeving voor professionals ingericht kan worden. Het startpunt is een probleem, uitdaging of hiaat. Samen leeruitkomsten formuleren, een krachtige (digitale) leeromgeving inrichten, het faciliteren en begeleiden van (onder)zoeken, ‘critical friend’ zijn door feedback geven, coachen, kennis delen, samenwerken en samen leren stimuleren in de organisatie. Zij deelt haar ervaringen, reflecteert op huidige contexten en ontwikkelt samen met anderen trajecten waarin de deelnemer zijn leeromgeving vorm kan geven.

“Wat heeft de professional nodig om te groeien, bij te blijven of vooruit te komen?”

Stel je vraag aan Maaike

sluiten

sluiten

Geef aan waarin je geïnteresseerd bent

    Ik geef toestemming om nieuwsbrieven te ontvangen van Onderwijs Maak Je Samen.