René Litjens

Hoe veelzijdig het onderwijs kan zijn heeft René in zijn carrière aan den lijve ondervonden. Als leerkracht, intern begeleider en adviseur Onderwijs & Kwaliteit heeft hij de afgelopen jaren in verschillende lagen van organisaties mogen bijdragen aan de ontwikkeling van mensen en het onderwijs. Voor René is het steeds de uitdaging om onderwijsvernieuwingen, verbeteringen en de professionalisering van onderwijsprofessionals hand in hand te laten gaan. Verbondenheid, zelfvertrouwen, nieuwsgierigheid en plezier zijn daarin voor hem onmisbare schakels.

Zijn passie voor leren en ontwikkelen groeide in zijn tijd als leraar. De opleidingen Educational Needs en Excellente Leerkracht maakten dat deze passie de klas oversteeg. René heeft onderzoek gedaan naar de rol van intrinsieke motivatie in het leerproces van leerlingen en op welke wijze leraren dat optimaal kunnen benutten om het leerproces te versterken. René wordt enthousiast van thema’s als zelfregulatie, eigenaarschap, metacognitie en leergesprekken. Deze passen hem ook uitstekend in zijn werk.

Bij Onderwijs Maak Je Samen is René als Onderwijskundig Adviseur betrokken bij procesbegeleiding en advisering van scholen rondom het primaire proces (didactiek & pedagogiek) en als Docent voor de opleiding ‘Didactisch Specialist’.

"Als we kinderen vandaag lesgeven als gisteren, bieden we ze dan kansen voor morgen?"

sluiten