Ton Paulusse

Ton heeft een jarenlange ervaring in het basisonderwijs. Hij heeft eerst zelf voor de klas gestaan en is later interne begeleider geworden. Hierna werd hij directeur op verschillende scholen en binnen meerdere stichtingen. Ton is ook een periode coördinator van een samenwerkingsverband geweest.

Het werken in een school is gebaseerd op relaties. Een goede, positieve relatie tussen kinderen, ouders en personeel is de belangrijkste voorwaarde voor leren. Vanuit een heldere visie en vanuit een positieve grondhouding wil hij werken met het team van leraren. Ton geeft veel verantwoordelijkheid weg, hij geeft ruimte, zowel bij kinderen als bij leraren. Door ruimte te geven, kunnen mensen tot grote hoogtes komen. Dat daar verantwoording afleggen bij hoort, vindt hij vanzelfsprekend.

"Elk kind is goed en doet er toe" is de missie van Ton in zijn werk. Alle kinderen willen leren, het is aan ons om de juiste voorwaarden en leeromgeving te schapen. Leren is niet alleen rekenen, lezen en taal; de sociaal-emotionele ontwikkeling is net zo belangrijk.

Ton wordt omschreven als een zakelijke schoolleider met een warm hart voor de mensen die in de school werken.

Kernwoorden: passie, visie, passend onderwijs, ontwikkelingsgericht, professioneel handelen.

Elk kind is goed en doet er toe!

Stel je vraag aan Ton

sluiten

sluiten

Geef aan waarin je geïnteresseerd bent

    Ik geef toestemming om nieuwsbrieven te ontvangen van Onderwijs Maak Je Samen.