leestijd:

Van 26 januari t/m 5 februari vonden De Nationale Voorleesdagen plaats. Extra aandacht aan lezen en voorlezen, om kinderen te helpen hun leesplezier (terug) te vinden.
OMJS deelde elke (werk)dag een tip, trick, download of artikel rondom (voor)lezen. En om ze niet te vergeten hebben we zo op een rij gezet.

 

26 januari
Vandaag starten de Nationale Voorleesdagen. Help kinderen hun leesplezier (terug) te vinden! Wij willen je daarmee helpen en zullen tips, tricks en leuke downloads delen! Houd onze socials in de gaten!

De tip van vandaag: Maak van kinderen weer boeken verslinders! Lees het artikel van OMJS magazine editie 4 op.

 

 27 januari
Het is vandaag Gedichtendag. Schrijf een gedicht en draag deze aan iemand voor. We hebben er hier een om je op weg te helpen deze dag.

Download de poster.

 

28 januari
Er was eens…

Die magische wereld die je voor jezelf kunt creëren als een boek gaat leven en je je fantasie kunt gebruiken, hebben veel kinderen nog niet ontdekt. Deze Boekie-kaart kan jou en jouw klas/groep helpen om boeken te laten leven.

Download de kaart.

 

 31 januari
Boekie zit natuurlijk niet stil en heeft een aantal boekieleggers met tips! Leuk om te gebruiken en leuk voor tussen je boek!

Download de boekieleggers.

 

 1 februari
Boekie zit vol goede ideeën die jou en jouw klas/groep kunnen helpen bij taal- en leesonderwijs. Tijdens de kinderboekenweek hebben we een aantal kaarten gedeeld. Gemist? Geen probleem, hier de twee varianten op Boekie-kaarten, ‘Vragenhapper’ en ‘in het jaar 3000’.

Download de kaarten.

 

2 februari
De Nationale Voorleesdagen zijn nu in volle gang. We hebben drie activiteiten voor jonge kinderen die worden ondersteund met picto’s. Natuurlijk van onze Boekie!

Download de picto’s.

 

3 februari
Met al dat voorlezen tijdens de nationale voorleesdagen moet je ervoor zorgen dat je stem gezond is en blijft.

Download de poster ‘Houd je stem gezond’.

 

 

#onderwijsmaakjesamen #omjs #nationalevoorleesdagen #nationalevoorleesdagen2022

sluiten