leestijd:

Gisteren is door de PO-raad en andere maatschappelijk betrokken partners, waaronder Onderwijs Maak Je Samen, een campagne gedeeld om het onderwijs, kinderopvang en ouders te steunen in wat zij op dit moment realiseren voor ruim anderhalf miljoen leerlingen.

Ondanks dat scholen dicht zijn, is niet vaak zo voelbaar geweest wat onderwijs betekent. Voor kinderen, voor ouders, voor iedereen…

De huidige situatie vraagt veel van iedereen, ook van het onderwijs. Een feestelijk symbool zoals de vlag, voelt voor velen van ons nu echter niet op zijn plaats.

We zullen daarom niet vlaggen… maar laten we niet vergeten elkaar een hart onder de riem te steken. We hebben elkaar meer nodig dan ooit… en ja, daar hoort het uitspreken van waardering soms ook bij. Want iedereen draagt op zijn of haar manier een steentje bij in deze moeilijke tijd, in alle sectoren en vanuit elke rol.

Zoals altijd zullen we dat wat professionals in het onderwijs, maar vooral nu ook leerlingen en ouders doen, waarderen. Vandaag, morgen, donderdag en de rest van het jaar.

Nu, meer dan ook, zullen we het samen moeten doen.

Team Onderwijs Maak Je Samen

sluiten